Ako se osećaš zaglavljeno, pročitaj ovo

by I Soul Science 


“Izgubimo samo ono čega se čvrsto držimo.”- Buddha

Osećaš se zaglavljeno, zarobljeno? Ne brini, jer često osećaj izgubljenosti znači da smo blizu nalaženja sebe. U jednom momentu znaš šta hoćeš od svog života, a već u sledećem nemaš pojma, ili ti je palo na pamet nešto drugo. Promena nije laka, ali je neophodna. Ako se ništa ne menja, naš život stagnira. A što smo više izloženi prilagođavanju, i što se manje vezujemo, to nam postaje lakše živeti.

Dobro je setiti se ovih očiglednih stvari, koje često zaboravimo kada nas promene iznenade, ili kada smo zbunjeni i bez jasnog pravca.

5. “Život je putovanje, a ne destinacija.”

“Kada plešemo, mi ne ciljamo na određeno mesto u sobi kao da je to mesto na koje treba da stignemo. Cela poenta plesa je samo ples.” Alan Watts

Svaki dan nešto naučimo, a učenje je ono čemu naša duša teži, i ono u šta se zapravo upuštamo. Duša voli rast kroz iskustvo, inače ne bismo bili ovde, u telima. Zato se opusti, jer nema mesta na kom bi trebao da budeš osim tog na kom si sada.

4. Veruj sebi

Ti si taj koji zna šta traži na planeti, niko drugi ne može to da ti kaže. Daj sebi vremena da otkriješ oko čega tvoje srce poskakuje, šta je to što te ispunjava. Kada promena dođe, znaj da je tako trebalo da bude. Možda izgleda kao katastrofa, ili nešto što nikad nisi ni želeo da se desi, ali vremenom ćeš shvatiti zašto je ipak trebalo da se desi.

3. Budi ranjiv

Ranjivost je prvi korak ka hrabrosti, i baza je samopouzdanja. Zaista, niko ne želi da se stavi u poziciju kada nema kontrolu nad događajima. Teška je to tačka bitisanja. Ali, mirno more nikad nije napravilo dobrog mornara.

Kada učiš kako da otpustiš to je prava borba između duše i maski ega. Tvoj ego se bori da ostane u kontroli svega, dok tvoja viša svest zna da je vreme da se prepusti. To je ta komplikacija koja zatamnjuje tvoje pravo biće da konačno sija kako bi ti osvetlilo put.

Već si napravio sve izbore, pre nego što si se rodio. Ovde si da ih iskusiš.

2. Rizikuj

Nikad nećeš znati sve dok ne probaš. Najbolji deo svih promena je taj da kada se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Život te neće ostaviti bez opcija, ali na tebi je da ih iskoristiš kada se pojave.

1. Budi zaglavljen

I konačno, ako se osećaš iscrpljeno zbog svih neuspeha da se krećeš napred u sopstvenim okolnostima, onda samo budi zaglavljen. Prečesto forsiramo stvari kada smo smoreni ili nezadovoljni, a to stvara još više problema nego na samom početku. Ako se ništa ne događa, moguće je da Univevrzum treba vremena da se reorganizuje i prikupi energiju da bi tebe usmerio ka tvom novoizabranom putu.

Postavi sebe u stanje prihvatanja i zahvalnosti, prestani da se opireš određenim stvarima. Znaj da si uvek tačno tamo gde trebaš da budeš.

by Prevela – LJ Vanier, Team Spirit!

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s