Tri univerzalne istine

by The Spirit Science


“Karma je jelo, najbolje posluženo hladno.” – Sigurno ste čuli ovo više puta, pored svih ostalih fraza. Reč ‘karma’ se odomaćila u našem rečniku, pa je sada smatramo za funkcionalni deo naše realnosti.  Na primer, kada je neko nepristojan prema nekome, pa onda udari u stub, ne ustručavamo se od zaključka da je ‘dobio šta je zaslužio’.

To je svakodnevna karma, i tako smo je prihvatili. Kako svaka akcija ima jednaku i suprotnu reakciju, usvojili smo takvo razumevanje i nazvali ga ‘karma’, ali to zapravo i nije pravo značenje.

Sa druge strane, tu je i karma koju su mnogi prihvatili kao takvu, a koja počiva na uverenju o reinkarnaciji. Sigurno su mnogi od vas svesni te činjenice, da inkarniramo iz života u život u koji povučemo i naše ‘karmičke tačke’ za svoje dobre i loše prošle akcije.

U svakom dobu u kom živimo, plaćaćemo karmičke dugove, kao i ubirati plodove ‘dobre karme’ sve dok se sva karma ne očisti, pa reinkarnacija postaje nepotrebna. E sad, ne znam za vas, ali u svim ovim stvarima nešto ipak ne štima.

1. Krivica

Koja su dva najbolja načina za kontrolu populacije? Strah i krivica.

Kada insinuiramo da je karma u korelaciji sa dugovima, mi ulivamo automatsku emotivnu reakciju koja obično prelazi krivicu i osećaj manje vrednosti. Karma ne bi trebalo da se izjednačava sa krivicom, već sa akcijom.

Ne mogu da se složim sa idejom da smo svi mi ovde na Zemlji sve dok konačno ne ‘shvatimo suštinu’, ili dok ne otplatimo nekakve dugove. Ne, mi smo ovde da bismo učili, rasli i iskusili život kao otelotvorena duša, u božanskoj kreaciji ljudskog postojanja. Ovde smo zato što smo izabrali da sada budemo ovde, bez krivice i bez okova.

Pa, šta je onda karma?

Nedavno, mislio sam… I u tom razmišljanju, razmišljao sam o preteranom razmišljanju. I shvatio sam, iako mnogi misle da je to recept za stvaranje problema koji nisu ni bili tu, da je zapravo manjak poverenja glavni odgovorni za stvaranje problema koji nikada nisu bili stvarni, pa tako taj manjak poverenja vodi u preterano razmišljanje, a to onda postaje glavni uzrok akcije, tj. karma.

Kada nismo sposobni da pustimo kontrolu, prouzrokujemo naše sopstvene nesreće, stvaramo neprirodna očekivanja, pa tako odstupamo od našeg pravog puta. Kada se naučimo poverenju, formiramo bazu vođene akcije koja šalje vetar u naša jedra, te nam dozvoljava da prirodno rastemo i tako razvijamo svoj um, telo, srce i dušu.

Kada se ponašamo kroz naše emocije, izlažemo se nestrpljivosti i neprihvatanju, samo povređujemo sebe i tako se odaljavamo od našeg ‘Višeg Ja’ toneći u tamu, tj. u one slojeve koji maskiraju svetlo u nama.

Mislite o sebi kao o svetiljki. Svaki put kada ste protiv nekoga, kada srljate u stvari bez razmišljanja, ili kada željno pravite planove bez slušanja unutrašnjeg glasa, zaista samo povređujete sebe i dodajete još jednu senku, ili masku, preko vašeg energetskog tela. Takve akcije čine da svetiljka u vama zatamnjuje, i tako ju je sve teže i teže naći. Dakle, svaka senka koju nabacite na sebe zatamnjuje vaše svetlo, i zato je čišćenje slojeva ili maski vašeg ega zapravo jako bitno.

2. Alhemija

U taoizmu se veruje da ako je pojedinac sposoban da se očisti od sve karme, onda pojedinac mora uzeti ‘srednji put’ i kako Alan Watts kaže: ‘Pucaj, ali pucaj brzo, pre nego što đavo sazna šta si uradio.” Tako je i u alhemiji – pretvori olovo u zlato i samo prati put od žutih ciglica.

Šta ovo znači?

Naučno govoreći, mi smo mikrokosmos mikrokosmosa u univerzumu. Kako gore, tako dole, kako unutra, tako i spolja. Mi smo minijaturni prikazi koji poseduju karakteristike i kvalitete da postanu makrokosmosi. Znači – iz malog u veliko. Ovo podrazumeva i naše fizičko telo. U suštini, vaša duša je tačka singularnosti, koja se nalazi u crnim rupama ili zvezdama, a Sunce je zapravo obrnuta crna rupa.

Pa tako, u smislu naše večne energije, shvatili smo da su naše duše zvezde, a crne rupe su ništa drugo do izvrnute zvezde.

Neprosvetljena osoba je upravo to, unutrašnjost zvezde. Kada smo načisto sa ‘karmom’ pokušavamo da izbrišemo svu stagnaciju i uvedemo svetlo unutra da bi jako zasijalo, tako da svi vide.

“Pojedinac ne postaje prosvetljen tako što zamišlja svetlo u umu, već tako što čini tamu svesnom, osvetljavajući je.” – Carl Jung

Da bi se to ostvarilo potrebno je oslobađati sloj po sloj emocionalnog i psihičkog stanja uma, kao i duboka introspekcija (poznavati sebe). To se sve može postići ritualima, ali sam ja ipak više za vođstvo Univerzuma – ako ga pratiš, sam će ti se način ukazati, koji je za tebe najbolji.

Karma se može videti i kao mnogi slojevi energije formirane u umu, a koja zrači na vaše energetsko telo. Da bi se probili kroz to, prvo biste morali oljuštiti sve slojeve sopstvenog ega.

Kada ste sposobni da oprostite sebi i da razumete da su sve reči i sve akcije stvorene iz onog nivoa svesti u kom vi obitavate, napravili ste prvi korak ka karmičkoj slobodi. Oslobađanje sebe od karme postaje jednostavan čin izlečenja duše, i tako dozvoljava onoj lampici u vama da sija punom snagom.

3. Slobodni ste

Indoktrinacija, bez obzira na to koliko je rasprostranjena, prvobitna je doktrina istine koja se kasnije izgubi u silnim prevodima. Tačnije, zbog manjka direktnog iskustva onoga ko prepričava. Ne mogu da poričem reinkarnaciju, jer je vidim kao istinu, ali ipak mogu da kažem da nema potrebe juriti karmičke rezultate. Krivica bi vas tako samo omela u duhovnoj evoluciji, jer biste samo prihvatali nešto što nije na vama, dok pokušavate da očistite slojeve sopstvene crne rupe, da biste dohvatili svoje svetlo.

Vi ste zvezda, vi ste slobodni. Vreme je da zasijate.

                                                                                                               Prevela sa ovog sajta

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s