Ma, ne hejtujem ja.

Sve to može, što bi rekla Daja. Ionako život sve sam namesti, koliko god se neko trudio. Jer, Bog ima plan za svakoga pojedinačno. I sve je u redu, a najviše je u redu onda kada izgleda kao da uopšte nije.

Rekla mi je frizerka juče: “Totalno sam apolitična. Shvati da me nije briga ko će nam biti na vlasti, svi su isti, a nama nikad neće biti bolje, jer smo glupi. Čast izuzecima.” – i time se ogradila da se slučajno neko ne oseti prozvanim. Jer, kad kažeš ‘čast izuzecima’, niko se ne ljuti, jer svako misli da je izuzetak. I onda si rekao šta misliš, a nisi nikoga povredio. Vrlo zanimljivo.

Ali, u pravu je. Glupi smo, jer se vređamo kad nam kažu da smo glupi. I glupi smo, jer mislimo da smo popili svu pamet sveta, ako smo prošli nešto što možda neko drugi nije. I nikada nećemo stvari pogledati iz više uglova, već samo kroz jedan – egoistični. Ali hmm, čast izuzecima.

I glupi smo, jer i dalje verujemo tuđim očima, a ne sopstvenim.

Rekla mi je još i da su negde u Beogradu počeli da rade feniranje za 70 dinara, te je i ona prinuđena da smanjuje svoje cene. Iako je kvalitetnija. I naravno da je besna, i naravno da će biti još besnija ako joj neko kaže: “Ma daaaj, misli pozitivno, novca će biti, novac će doći, ti samo misli pozitivno.” Ne, mogla sam samo da je razumem. I da joj poželim sve najbolje, uostalom ošišala me kako nijedna druga frizerka u poslednje 3 godine nije umela. Tj, tačno onako kako sam tražila – da bude praktično.

E da, glupi smo i zato što slepo pratimo trendove. Nema veze ako nam se u suštini to baš i ne dopada, ipak ćemo prihvatiti to nešto. O čemu god da se radi, a što ipak nije u skladu sa nama samima. I to nešto ćemo uzeti bez mišljenja, samo da bismo bili prihvaćeni, da nas druga deca ne bi zezala.

Sve o čemu pišem, sve sam na sebi dobro isprobala. I shvatila – vrlo brzo te svi zaborave, a ti ostaješ sam sa sobom. Ako sad ne radiš ono što ti hoćeš, kada ti hoćeš i na način na koji ti hoćeš, kad ostariš bićeš samo na sebe ljut, jer si se davao drugima umesto sebi.

Ali, glupi smo i zato što frazu ‘posveti se sebi’ tumačimo kroz ego, nešto kao: “Aha, znači samo su moje potrebe važne, i ničije više. Znači, ja sam važan, i sve što zamislim ostvariće se.” … ili, na prostom primeru: ” Sad bih mogla da zatrudnim i ostvarim se kao majka, baš bih brinula o nekom drugom biću.”

Eh, kontrola na sve strane! Jadna ta deca koja se rađaju u ovom dobu. A još jadniji roditelji.

 

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s