Kada vam se vrate, nemojte ih prihvatati

by: Anna Bashedly


Biće neverovatno u početku. Nalet emocija, osećaj mira i zadovoljstva – i to sve u isto vreme. Daće vam osećaj koji niko do sada nije mogao. Sva vaša čula će oživeti. Vaša duša će se osećati živom opet.

Po prvi put, posle mnogo vremena, osećaćete se celi. Osećaćete se kao da život ponovo ima smisla.

Ali, pre nego što saznate šta se događa, desiće se sve odjednom – onaj drugi aspekt njegove ličnosti, onaj koji vas je slomio, pojaviće se. Uvek će se iznova pojavljivati. Ostaviće vas zbunjene, pregorele, i što je najgore od svega osećaćete se zarobljeno i besno na sebe, jer ste opet dozvolili da vam se dogodi nešto slično. A zapravo, nikada ne morate da se osećate tako.

Nemojte zaboraviti sve one proplakane noći kada ste plakali dok niste presušili. Nemojte nikada zaboraviti zbog čega ste uopšte raskinuli prvi put. Nemojte zaboraviti kako vas je vozao u sopstvenim otrovima i kako vas je povukao na dole.

Nemojte nikada zaboraviti tu bol. Tu strahovitu bol koja vas je rascepala na komade i ostavila bespomoćne. Nemojte nikada zaboraviti da onaj kome je stalo do vas, onaj ko vas voli, ne bi nikada, ikada, uradio nešto što bi vas povredilo. I da vam kaže da vas voli, da vam kaže da mu je stalo, to je onda još gore. To znači da će uvek voleti sam sebe više. To znači da on još uvek nije sredio svoje emotivne probleme, i sve dok ih ne sredi – vi ćete biti njegova vreća za udaranje.

On će vas uvek iskorišćavati samo da bi se on osećao bolje, jer ste vi zapanjujući i jaki, i  on zna da ga vi mnogo volite – tako da zna da ćete ga uvek prihvatiti… bilo gde i bilo kada.

Ali, kada on ode, vi znate negde duboko u sebi da je to zapravo pozitivna stvar. Znate, bar podsvesno, da ste zapravo imali sreće što ta osoba više nije u vašem životu, i da ste sebe otvorili za nekoga potpuno novog, nekoga boljeg. Za neku specijalnu ljubav, za nekoga ko vas zaslužuje. Za nekoga ko bi vas uvek podizao, a ne samo onim danima kada je on raspoložen, onda kada odgovara njemu.

Zaslužujete nekoga ko vam neće izazivati unutrašnje konflikte. Nekoga ko nikada neće otići kada stvari postanu teške, kada život postane komplikovan, kada ste izgubljeni i zbunjeni, i kada niste sigurni šta sledeće da uradite. Nekoga ko nikada ne bi otišao kada vas zatekne tužne. Nekoga ko se nikada ne bi poljuljao, bez obzira na to koliko ljudi traži njegovu pažnju, jer u svom srcu on zna da ono što ima sa vama dolazi samo jednom u životu.

Ali, on želi po svom – tako da kada počnete da ga izazivate, tu nastaju problemi. Znam da, posle svega što je rečeno i urađeno, ostavio vas je rasparčane. I znam da ste se slomili sa razlogom. Znam sve o tom bolu koji vam je prouzrokovao, znam sve o tim lažima i sve o tim vremenima kada ste mrzeli sami sebe, jer ste potpali pod njegov otrov.

Pa, kada se vrati, a vratiće se, molim vas setite se svega ovoga. Zato što, garantujem, kada je neko sebičan, kada je neko uništio vas i vašu sreću jednom – taj će uvek i zauvek raditi to isto.

Volite svoj život baš takav kakav je i otvorite se za ljubav kakvu zaslužujete – garantujem vam – tu je negde oko vas, samo čeka da odsečete otrov prošlosti.

Prevela sa ovog sajta

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s