Lakše je smuvati zauzetu nego slobodnu

Sve je to zbog toga što tu devojku njen dečko gleda svaki dan, i ona je njemu stalno ista. Ako slučajno i primeti da se malo doterala, može to lako da protumači kao da ide negde da ga vara, ali nikako joj neće reći da je lepa. Njemu nije jasno zašto se sredila, kad on nju svakako voli.

Žensko kao svako drugo žensko, voli da se sređuje i da bude lepa sebi i drugima. Tako voli i da joj se pruži pokoji kompliment. Kako njen dečko to ne radi, ona će svesno da izazove u tuđim očima i poglede i komplimente. Naravno da će sva ustreptati kad tako nešto i uspe, i onda nema nazad. Ona počinje stalno da razmišlja o tom drugom dečku, a njen je sve više nervira što ne primećuje njene kvalitete. Prvi put, drugi put – prodato. Ti više nisi njen, a ona je na tebe zaboravila još odavno. Pada drugome u naručje i doživljava ekstazu, jer je umislila da se jako sviđa tom drugom pa je i sama sebi privlačna.

Do sada je živela godinama sa nekim ko je nije baš primećivao, i konačno se pojavio neko ko je želi na više načina, i naravno da će da padne na sve to. Zato što ženi trebaju komplimenti, i treba joj mnogo toga što je njen dečko odavno zaboravio da joj pruži. Svesna činjenice da je ona ta koja izaziva u totalnom strancu radoznalost, ona dobija samopouzdanje i zrači lepotom. Odlazi od tebe, a ti ostaješ zbunjen, razočaran i sve su ti žene kučke.

Seti se malo kako si to baš nju smuvao, seti se kako vam je bilo na početku veze, a onda shvati da si ti taj koji je nju oterao, nije ona ni htela da ode. Ona samo hoće da živi srećno i zadovoljno, pa onog trenutka kada ti prestaneš da je zadovoljavaš, potrudiće se da te probudi, ali ako je i dalje ne vidiš – ona će naći drugog.

Male stvari su jako važne u vezi. Ne mislim na bukete cveća, na ogrlice, narukvice, prstenje ili bilo kakve poklone. Ne mislim na skupa putovanja, niti na bilo šta što potencijalno može da ugrozi finansijsku situaciju, već mislim na šmekanja kad najmanje očekuje, na migove i smeškove. Na ručkove i večere u vašem malom domu, na slatke reči koje će da probude neka lepa sećanja možda. Mislim na onaj isti humor kojim si je i osvojio na početku. Ako je voliš, potrudi se oko nje, neće ona baš zauvek biti samo tvoja ako ne obraćaš pažnju na nju.

Sasvim je druga stvar ako ona tebe ostavi iako si se ti baš trudio da se udvaraš i da je osvajaš svakim danom sve više. Izgleda da joj se iz nekog, samo njoj poznatog razloga, ne dopadaš više.

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s