Drama

Profesor je dao zadatak da napišemo kratku priču, sa maksimalno 350 reči na osnovu ove slike. I ja sam napisala dramu.

Posvađali smo se. Bilo je strasno, ne toliko strašno, jer sam očekivao to već mesecima. Nikad zadovoljna, šta god da uradim. Kako god da je pogledam, ona me kori. Donesem ružu, potom sledi: “Šta će mi cveće?! Jel to želiš reći da ću brzo uvenuti pored tebe?!”

Ah, nije mi to bilo ni na kraj pameti. Šta da joj radim i dokle da trpim?! Zato sam odlučio da zalupim vrata za sobom, pa nek bude sama sebi sarkastična. O da, zvala me, nije prošlo ni 15 minuta. Kaže da se zabrinula, kaže da joj javim barem gde sam. Ali ne, tvrd sam orah. Rekao sam joj da sam definitivno tamo gde ona nije, i prekinuo vezu u pola njene reči. Pokušala je da spusti loptu, ali ovo nije prvi put. Kako bih je drugačije naučio da sa mnom tako ne može, barem ne više!

Nije važno što je pola noći, nema veze što se prst pred okom ne vidi, ne smeta mi. Ništa mi ne smeta posle njenog urlanja. Hodao sam i hodao, dok se nisam umorio. Razmišljao sam, vrteo po glavi razloge, ali mi uporno samo jedan pada na pamet. Prosto nismo par.

I koliko god se trudio, ona će me večito mrzeti. Možda to i nije mržnja, ali ipak nije zadovoljna. Pored nje sam ja taj koji je uvenuo, čak su i ruže duže sveže. Ma to je to, kraj!

Takvom odlukom se okrenuh iza sebe da pokušam da zaustavim auto koji sam već čuo da se približava. Mislio sam – nek ide sve dođavola, pa gde god da završim.

I stao je, naravno, tik pored mojih stopala. Ušao sam, a za volanom ona. Da, baš ona. Kičma mi se sledila, a strah mi je presekao stomak kao najoštriji mač. Nisam se uplašio nje, već onoga što bi luda mogla da učini. Bila je van sebe, toliko sam je poznavao.

Sve sam pokušao, ali ne vredi. Vikala je sve vreme, pokušavao sam da je nadjačam, ali džaba. Delić sekunde je dovoljan, zvuk slomljenog stakla, lokva krvi oko nje… I zanemeo sam.

Advertisements

One thought on “Drama

  1. Pingback: Da li znaš? – Marina

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s