Neprijatni osećaji koji zapravo znače da evoluiraš

by Higher Perspectives


Ako primećuješ određene neprijatne osećaje ovih dana i nije ti sasvim jasno kako da ih savladaš, u stvari nema razloga da brineš. To je normalan proces koji svi moraju da prođu dok su živi.

Svakim danom kako rasteš sve više, tako rastu i tvoji osećaji. Promena je u suštini teško prihvatljiva.


Doživljavaš intenzivne snove?

Ako sanjaš čudne i ne tako lako opisive snove u poslednje vreme, to samo tvoja podsvest upija sve što se dogodilo na javi. Um ima čudne načine kako da ti stavi do znanja tvoje skrivene emocije, kao i kako da ti kaže šta treba da radiš u određenoj situaciji.

Ne treba da te zabrinjavaju ti čudni snovi, jer će nestati onda kada prigrliš nov način življenja.

Priželjkuješ da su stvari ostale onakve kakve su bile?

Ako uhvatiš sebe da žališ za prošlim vremenima, to je takođe normalno. Ali, sve dok žudiš za starim, udobnim osećajima koje si imao ranije, svaka promena ti može izgledati kao kraj sveta.

Međutim, koliko god želeo da vratiš vreme unazad, ipak ćeš morati da prihvatiš nove, nepoznate osećaje i događaje. Korak po korak, bez žurbe, i shvatićeš da promena i nije tako loša kako ti sad izgleda.

Plašiš se budućnosti?

Budućnost je veoma daleko od tebe. Možeš misliti da je budućnost nešto što zahteva velike promene, ali ono o čemu bi trebalo da razmišljaš je sadašnjost i kako da sada uradiš nešto da bi ti sutra bilo lepo.

Ne gledaj toliko daleko u budućnost, jer zapravo i ne želiš da znaš kakva će ona biti. Dopusti sebi da postojiš u sadašnjosti, budi jedno sa trenutkom u kom se nalaziš, nađi ono što voliš da radiš i radi to. Promena će doći kada za to bude pravo vreme, tako da ti ne moraš o tome da razmišljaš. Uzmi svo to vreme da budeš to što jesi.

Osećaš intenzivnu tugu?

Može biti da je neki veliki gubitak u tvom životu prouzrokovao određenu promenu. Ako osećaš intenzivne nalete tuge, to može umanjiti tvoje raspoloženje, motivaciju, i uostalom – sve drugo. U redu je biti tužan posle nekog tragičnog događaja. Samo, ne dozvoli sebi da te obuzmu takve emocije i usade se u tebi. Pazi se, depresija je opasna stvar.

Uprkos tužnim promenama, moraš nastaviti sa životom, zbog sebe i tebi dragih ljudi, kao i za one koji nisu više među nama. Budi to svetlo koje priželjkuješ da vidiš.

Preispituješ svoja prijateljstva?

Ako zatičeš sebe da preispituješ svoja dugogodišnja prijateljstva, moraš prestati da razmišljaš na taj način! Razmišljati tako da ne možeš nastaviti da se sa nekima družiš kao ranije samo zato što si pretrpeo neke promene koje oni nisu, odaje utisak da si nemaran i nezahvalan. Naravno da zavisi od razloga zbog kog se preispituješ, ali ako ti ništa nažao nisu uradili – mogu ti i dalje biti prijatelji.

Zaista, razmisli o posledicama pre nego što spališ mostove. Možda više nikada nećeš videti te ljude.

Osećaš se ratnički?

Moguće je da sve promene na tebe utiču tako da se ti boriš protiv svega sa čim se susrećeš. I to je više nego u redu da se tako osećaš. I to će proći.

Ako si bio drugačiji pre svih promena (npr. stidljiv), i ako sada osećaš potrebu da budeš češće na raspolaganju onima koji su oko tebe, onda samo nastavi tako. Biti iskren, borben, i hrabar daje ljudima potvrde da si spreman za velike promene, i da te nije uplašilo ono što se može desiti sledeće.

Prevela sa ovog sajta

Advertisements

3 thoughts on “Neprijatni osećaji koji zapravo znače da evoluiraš

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s