Nikada ne odustaj!

Palo mi je na pamet da prevedem snimak koji su sastavili drugi ljudi, jer je fantastičan; sadrži moćne reči. S obzirom na to da svako treba da ih čuje, ovo je sve što sada mogu da uradim. Na engleskom zvuči mnogo bolje, ali avaj… 🙂

Dopusti mi da ti kažem nešto što već znaš:

Svet se ne sastoji od sunčevih zrakova i gomile duga; nije ružičast, već je izuzetno pakosno i gadno mesto. Ne zanima me koliko misliš da si jak, svet će te dotući i ostaviti takvog ako mu dozvoliš. Neće te niko na svetu dotući više od njega. Ali, ne radi se o tome koliko jako možeš da gaziš, već o tome koliko jako tebe mogu da gaze, a da ti ipak nastaviš napred. Radi se o tome koliko toga možeš da podneseš i da nastaviš sa životom.

Bol je privremen. Može trajati minut, sat, dan ili čak celu godinu, ali će na kraju prestati i nešto drugo će da zauzme njegovo mesto. Mada, ako odustaneš od svojih snova – trajaće zauvek.

Tanka je linija između pada i uspona; tj. zbog jednog koraka, ili čina, sve može da propadne ili sve može da uspe. Jedan korak čini razliku između toga da li si prebrz, prespor ili tačan. Ono što je potrebno za uspeh nalazi se svuda oko nas. Tu je, u svakoj sekundi i minuti.

Imaš san?! Moraš da ga štitiš. Ako nešto možeš sam, niko ne sme da ti kaže da ti to ne možeš. Ako nešto hoćeš – potrudi se.

Nemoj se plašiti neuspeha. Ne možeš baš uvek pobeđivati, i nemoj se plašiti donošenja odluka. Moraš verovati da se nešto drugačije može desiti.

Onaj ko kaže da može i onaj ko kaže da ne može – obojica su u pravu.

Većina vas kaže da želi da bude uspešna, ali ne želi da snosi posledice, već bi samo da uživa komfor. Vi biste samo da se zabavljate, a uspeh ne želite tom jačinom kojom želite zabavu. Većina vas ne želi uspeh toliko jako koliko želi da spava u toplom krevetu.

Ipak, naš najveći strah nije taj da smo možda previše analitični, već je upravo ta činjenica da smo toliko moćni da ne možemo ni da zamislimo šta sve možemo, ona koja nas koči. Zapravo nas naš život, svetli deo života, plaši više nego taman; svetlo nas plaši više od mraka. ( Najlakše je okrenuti se alkoholu, npr. i nikada nas ne plaše posledice tog čina, ali nas plaši da mu se odupremo i plaši nas ono što bi moglo da nas snađe u životu bez alkohola. )

Duboko u sebi, zapitaj se – ko zapravo želiš da budeš?! Sada misli malo samo o sebi i zapitaj se – šta TEBE čini srećnim? Nije važno koliko to blesavo zvuči drugim ljudima – ti napravi izbor. Izaberi na koju ćeš stranu i šta će se na toj strani desiti. Ko ćeš biti i kako ćeš do toga stići – samo odluči.

I misli isto kao i ovaj dečko: “Pitao sam se zašto ne bih i ja mogao da budem u tom timu, zašto ne bih mogao biti najbolji igrač u celoj ligi?! Ne vidim zašto ne bih; zaista, zašto da ne?!”

I uvek se seti Rokija: “Ne radi se o tome koliko jako ti gaziš, već o tome koliko jako tebe gaze i koliko možeš da izdržiš, a da uprkos svemu ideš napred.”

Ustani! I nemoj nikada da odustaješ!

Možeš da ostaneš tu gde si i da trpiš udarce, ili možeš da uzvratiš.

Gore, u svetlo, možeš se popeti i izaći iz mraka. Korak po korak. I budi spreman da u svakom momentu žrtvuješ ono što si sada, da bi bio ono što hoćeš. Većina ljudi neće nikada biti uspešna ako nastavi da odustaje kad se umori.

Kažeš da nisi dobar u matematici? Pa naravno da nisi, jer nikada nisi radio zadatke. Kažeš da nisi dobar u pisanju? Normalno, jer se nisi dovoljno trudio da postaneš dobar. Ako ti ikad kažu da si prirodan talenat, ti znaj da se veštine razvijaju trudom – to su sati, dani, nedelje truda.

Ako ne činiš nečiji život boljim, onda živiš uzalud, gubiš vreme.

E sad, ako znaš koliko vrediš – idi i postani to što želiš. Ali budi spreman na rizik i na žrtve koje moraš da napraviš na tom putu. Nemoj ni u koga da pokazuješ prstom, u smislu da nisi uspeo zbog nje ili njega, ili bilo koga. Kukavice to rade, a ti nisi kukavica. Ti si bolji od toga.

Svaki dan je novi dan, svaki sekund je nov sekund… Čeka na tvoj izbor!

 

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s