Nemoj biti hrčak

Stigli smo daleko, 21. vek je. Stvari se menjaju brzo; stare odlaze, a dolaze nove. Ko je sa tim u miru, tom je i u životu sve lako. A ko nije… Pa, nije mu lako.

S obzirom na to da živimo u vremenu kada bukvalno možeš biti šta god hoćeš, ti onda izaberi da budeš srećan. Šta god da te čini srećnim. Samo se nemoj grčevito držati za staro, posebno ako ti više ničemu ne služi. Jer, sve dok ne puštaš staro, novo ti neće doći.

Živi svoj život, ispuni svoje vreme onim što te čini zadovoljnim. Okreni se svojim potrebama i radi ono što zaista voliš. Zatim posmatraj šta će se dogoditi, sve to zabeleži negde sebi, pa otvori opet kad kloneš duhom i posumnjaš u sebe. Videćeš da su čuda moguća. Itekako moguća.

Ne vezuj se za materijalne stvari, jer one su tu samo da bi ti olakšale. Npr: veš mašina ti je olakšala dosta, da ne moraš prati na ruke. Godinama je imaš i samo na njoj znaš da podesiš temperature. Kako sve ima svoj kraj, tako i mašina jednom mora crći. Ako zbog toga patiš i pokušavaš da je popraviš, neće ti se pružiti prilika da kupiš novu mašinu, bržu i bolju. Čak će ti biti teško i staru da popraviš, jer će ti finansije jenjavati. Ali, ako shvatiš da ti je dobro služila, samo je sada došlo vreme da se menja, imaćeš i priliku da je zameniš. Ako nemaš novca za nju, i stalno sumnjaš da je moguće da imaš novu mašinu u vremenu kada jedva imaš za osnovne stvari, tada i blokiraš stvaralačku energiju i ona zbog toga ne može da deluje. Ali, ako imaš taj stav da ti treba nova mašina i da veruješ Univerzumu, novu mašinu ćeš i dobiti. Od otvorenosti tvoje sopstvene svesti zavisi da li ćeš dobiti najnoviju mašinu na nagradnoj igri potpuno besplatno, ili ćeš je platiti kao pola kuće. Od tvoje svesti zavisi šta ćeš u životu dobiti i koliko ćeš imati. Naravno da zavisi i od tvog rada, ali kako smo ušli u energetsko doba tako je i energija intezivnija. Shodno tome, ti možeš ići na posao svaki dan i zarađivati, ali nikada nemati dovoljno za sve što ti treba samo zbog tvog stava, a možeš ići na isti taj posao i zarađivati iste količine novca, i opet imati više nego ikada – samo zbog tvog stava.

Želiš da prodaš kuću u kojoj živiš od malena, jer ti više ničemu ne služi, a u isto vreme ti je žao iste te kuće i nameštaja koji je u njoj?! Ako ti se takve misli vrzmaju po glavi nikad nećeš prodati kuću. Jer Univerzum neće ni da ti pomogne, ni da ti odmogne, ako ti pre toga ne odlučiš za šta si. Sve dok se kolebaš, o bilo čemu da se radi, to ti je sve teže. Život teče, stvari se munjevitom brzinom menjaju i nadograđuju, a ti stojiš u mestu jer nisi doneo odluku. Umesto da se okreneš svom životu i namestiš da ti u njemu bude lepo, ti se brineš za neke tuđe živote. Nemoj to raditi ni sebi, ni drugima.

Ako ti nešto nije jasno, pročitaj opet. Zbog toga su i slova, da se na njih vraćaš.

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s