5 istina o životu koje svi treba da znaju!

by The Spirit Science


Ovaj sistem u svetu nas primorava da živimo brzim tempom, tako da ponekad zaboravimo da zastanemo i zapravo uživamo u životu. Ako ste mladi, mentalno ili fizički, onda je ovo za vas! Godine nisu važne, važan je stav prema sebi i životu.

1. Sve je privremeno

Sve na ovom svetu što se događa je privremeno. Dakle, sve se menja. Ta stresna situacija, taj test koji treba da položite, razgovor za posao, osećaj usamljenosti ili kovitlanje nervoze je prisutno samo kratak vremenski period u odnosu na sve ostalo što se događa, u odnosu na veliku sliku.

Kada ostarimo i premotamo film sopstvenog života i shvatimo da su svi događaji zapravo zbijeni u jedno sećanje, koje od njih se ističe? Da li su to uznemiravajuća i stresna vremena? Ili ipak svetla i srećna vremena izbijaju da nas podsete koliko divan život živimo? Kada smo u trenutku negativne situacije, imamo osećaj kao da je to jedino što postoji, i nismo svesni ničega van tog osećaja.

Pokušajte da se setite da postoji nemerljivo više od tog trenutka i tog osećaja. Kada pogledate unazad, poželećete da ste mogli svesno da se izdignete od tih emocija u datom momentu.

2. Postoji više toga u životu, nego što je ovo u trećoj dimenziji

Ne samo da je život privremen, već je samo tanka nit stvarne realnosti koju možemo da iskusimo. Ako mislite da je ova realnost sve što postoji u čitavom univerzumu, morali biste da istražite malo…

U trenutcima usamljenosti, stresa ili malaksalosti, pokušajte da se setite da postoji tako mnogo toga izvan ovoga čemu trenutno svedočite.

Kada se osetite kao da ste sami, setite se da postoji nebrojano mnogo vrsta, bića i svesti svuda okolo; a neke od njih specijalno brinu o vama. Svi smo mi konstantno povezani sa svim stvarima i bićima kroz energetski šablon koji čini strukturu svesti.

Znajte da niste nikada sami, a kada se osećate kao da jeste onda posegnite za onima oko vas i podsetite sebe koliko ste voljeni. Ako nema nikoga u blizini, možete da uđete u duboku meditaciju i tada da uvidite koliko smo svi zapravo međusobno povezani.

3. Vaše emocije ne diktiraju realnost baš svaki put

Ova činjenica će biti možda nekima teška ‘za svariti’, ali ipak vaše emocije ne diktiraju uvek vašu realnost, već je odbijaju. Kada vaše emocije zapravo diktiraju vašu realnost, onda je vi sami stvarate.

Ako se osećate na određen način u vezi nečega, npr. neprijatno u nekoj situaciji, takav osećaj vas može isvesti odatle i tako ste sebi stvorili realnost.

Ponekad sami sebe uvalimo u nevolju kada se ubedimo da je nešto definitivno tako kako jeste, i onda se ponašamo kroz taj osećaj. Ali, istina je da ponekad ne možemo baš biti sigurni u nešto, pa onda nije dobro da slepo pratimo svoja osećanja. Za nešto su potrebna istraživanja, razumevanja i inače informisanja u potpunosti da bismo bili u stanju da efektivno reagujemo na takvu realnost.

Dajte sebi malo vremena, usporite i stvarno pokušajte da razumete dubine situacije pre nego što odreagujete.

4. Budite dobri prema svom telu

Mnogi mladi ljudi su nemarni prema sopstvenom telu, jer je i dalje izdržljivo. Ali, kako vreme prolazi, naša tela će dotrajati i poželećemo da smo više vodili računa dok smo mogli. Vaše telo je sveti hram, brod u kome vi istražujete ovu realnost. Tretirajte ga s poštovanjem, slušajte ga i radite šta morate da biste ga održavali zdravim.

Ako mnogo pušite ( ili radite bilo šta drugo ) razmislite o tome da napravite pauzu kako biste očistili pluća. Ako slabo jedete, onda neko vreme priuštite sebi punjenje sa zdravom hranom. Ako se u bilo kom smislu osećate loše, transformišite čitav mentalni sklop.

Kažite sebi da ste neverovatni, prosto zbog toga što ste došli na ovu planetu da bi postojali sa određenim razlogom, a to je samo po sebi neverovatna stvar.

5. Najbolji poklon koji možete nekome da date je vaše prisustvo

Nisu vam potrebni skupi pokloni da bi nekome pokazali da vam je stalo. Prosto ako ste prisutni u potpunosti, slušajući pažljivo, to je najbolji poklon koji ikome možete dati.

Kada vaši prijatelji ili porodica znaju da ste tu zato što želite, i da vaše akcije odgovaraju potpuno vašim rečima, onda ste u neverovatno moćnoj poziciji.

Setite se da ste vi moćan kreator. Budite tu za nekoga, isto kao što biste voleli da je neko tu za vas. Vaše samo prisustvo je toliko moćno da može transformisati čitavu atmosferu u prostoriji, ako dozvolite.

Prevela sa ovog sajta

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s