Spavanje na levom boku poboljšava zdravlje

by Higher Perspectives


Postoji nekoliko poza u kojima možeš zaspati: na grudima, na leđima, na levom ili desnom boku… Svaka poza utiče na tvoje zdravlje. Na primer, ako spavaš na leđima to nije dobro za tebe ukoliko imaš problema sa disanjem. Spavanje na desnom boku pogoršava rad probavnog sistema.

Ali, kada spavaš na svom levom boku, vrlo je verovatno da spašavaš sam sebi život i poboljšavaš svoje zdravlje. Medicina levu stranu tela naziva dominantnom za limfni sistem, i kada spavaš na toj strani tvoje telo efektivnije filtrira toksine kroz limfne čvorove.

Međutim, spavanje na desnom boku može usporiti čitav sistem, što povećava šanse za razvijanje smrtonosnih bolesti. A spavanje na levom boku čini tvoje telo jačim, a takođe može pomoći kod gorušice.

Ako ti je neudobno da spavaš na levom boku, izdrži par noći i kasnije će biti lakše, navići ćeš se. Može ti u tome pomoći jastuk između kolena, ili neki koji će da podupire leđa. Takođe možeš da upališ lampu sa tvoje desne strane, tako da ćeš se prirodno okretati od svetla u toku noći.

Prevela sa ovog sajta

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s