5 razlika između ljubavi i strasti

Ljubav i požuda pronađu put do nas ponekad na nepredvidljive načine. Ta dva osećanja mogu da se čine prilično slična kada se sa nekim zabavljate, ali definitivno između njih postoje ključne razlike.

Kada volite, život postaje bogatije iskustvo

Ali kada ste privučeni strašću prema nekoj osobi, život vam se može prilično otežati. Veza može biti uzbudljiva, ali tendencije su joj da sagori vrlo brzo i da pre nego što izgori život učini klimavim. Takva je strast, dok je ljubav ona koja donosi postojanost u svemu.

Kada volite, vidite zajedničku budućnost

Kada ste strastveni prema nekome, budućnost vam jedva i pada na pamet, a ako vam i padne, ona uglavnom ne uključuje i tu osobu pored vas. Morate baš da se potrudite da biste videli kakav bi vam život bio pored te osobe. Kada ste u ljubavi, onda je zamisliti budućnost bez nje sasvim čudno i skoro nemoguće.

Kada ste u ljubavi, zaista vam se dopada vaš partner

Dok je u požudi ovakva vrsta zahvalnosti veoma površna. To je čista fizička privlačnost koja prosto ne može trajati. U ljubavi već može.

Kada ste u ljubavi, verujete jedno drugome

Sumnje dolaze onda kada su dvoje zbog požude zajedno, jer je veza zasnovana na telesnom, a tako nešto se može bilo kome oduzeti u bilo kom momentu. Tu ne postoje nikakve emocionalne osnove koje bi partnere sačuvale lutanja.

Kada ste u ljubavi, ne tražite odobravanje ni od koga 

Ipak, u strastvenoj vezi vi konstantno brinete za to da li će vam partner nešto dopustiti ili ne. Brinete da li ćete prestati da mu se dopadate ako uradite nešto, a da ga pre toga niste pitali, npr. Dok je u ljubavi, tako nešto nemoguće upravo zbog toga što vam takve misli ne dolaze u um.

prevedeno sa sajta

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s