Prepusti se

Od osećanja ne možeš pobeći. Zato dozvoli sebi da ih osetiš, ali pre toga shvati da zaslužuješ radost, zadovoljstvo, sreću ili ljubav. Ti kao čovek zaslužuješ sve najbolje od ovog sveta. Ako si kao dete bio zanemarivan kad god si hteo da iskažeš svoja osećanja, pa čak i ona ‘loša’, opusti se sada, zaboravi sve čemu su te do danas učili i prepusti se novom. To bi za tebe bilo novo, ali tako nešto uopšte nije novo. Prema tome, ako te neko odbije ti probaj opet. Ako te opet odbije, ti idi. Za tebe postoji neko ko te neće odbijati, neko ko te neće zanemarivati ili možda lagati. Čovek je socijalno biće i nikada ne može ostati sam. Kad god ti se učini da nemaš nikoga, neko se odnekud pojavi.

Prepusti se osećaju bliskosti, nemaš šta da izgubiš. Ti ne daješ svoje srce, već svoje vreme. A šta je vreme nego iluzija. Stoga, ne beži od života samo zato što se plašiš. Kada dođe novo jutro, juče kao da nije ni bilo. Ako ustaneš sa mislima da si danas novi čovek, juče prestaje da postoji. Zašto onda patiš za nekim prošlim vremenima?! U tome ne leži smisao. Smisao je tamo gde si ti, a ti si ovde, u sadašnjem trenutku. Nema potrebe da se vraćaš na staro, ili tvrdiš da je moglo biti drugačije. Tako je kako je i što se pre pomiriš sa tim i prepustiš se struji života, to će tebi biti lepše, lakše i bolje u svakom smislu. Prigrli život koji ti se pruža, umesto da mu okrećeš leđa. Nemoj sebi namerno zamućivati vid. Ti si ovde da bi se prisetio, iskusio i razumeo sve ono što od početka znaš, a ne da bi bežao ili sam sebi prizivao nešto što ti nije namenjeno.

Promeni svoje razmišljanje i uvidećeš da je sve što si u prošlosti radio bilo bespotrebno. Kada shvatiš da ono što radiš danas određuje ono što će ti se desiti sutra, sve se menja. Tada vidiš sebe iz druge dimenzije, počneš sam sebi da se smeješ i shvatiš koliko si bio tripozan. Ako nastaviš da se smeješ onda možeš i da promeniš samog sebe. Pogledaj na sve baš tim očima sa kojima si se smejao i videćeš koliko je lako promeniti stvari.

Sve to u početku može biti strašno neugodno ili neprijatno, ali ne bi trebalo da staneš. Kako možeš da budeš uporan za druge stvari, budi uporan i za ovo. Prepusti se struji života sa punim poverenjem da ona zna kuda te vodi, i veruj mi – zna.

Čovek kaže – Pokaži mi i ja ću ti verovati

Bog kaže – Veruj mi i ja ću ti pokazati

Advertisements

One thought on “Prepusti se

  1. Pingback: Da li znaš? – Marina

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s