5 tipova prijatelja koje je vredno sačuvati u životu

Jedan od najtežih stvari u životu je naći dobrog prijatelja pored koga se možeš razvijati kao osoba. Nekada izgubiš kontakt sa njim, a nekada se čudom opet vrati u tvoj život. Ponekad se moraš izboriti za njegovo prijateljstvo, a ovo su tipovi prijatelja za koje je vredno boriti se:

1. Prijatelj koji te uzdiže

Ovakav prijatelj te ohrabruje da radiš ono što ti želiš ako misliš da je to dobro za tebe, mada ako on vidi da nešto nije dobro teško da će te ohrabrivati. On želi da znaš da imaš važnu svrhu u životu, i to ne samo sopstvenom. Ovakav prijatelj takođe može biti i tvoja srodna duša prerušena u prijatelja.

2. Dobar slušalac

Svi smo mi sigurno upoznali barem jednu osobu koja jednostavno ne sluša šta mu govorimo, već samo čeka priliku da odgovori nešto unapred pripremljeno i očekuje da mi njega slušamo. Ipak, ako si našao prijatelja sa kojim možeš opušteno da sediš u prostoriji i da razgovaraš iskreno, iz srca, našao si prijatelja kog je vredno čuvati. Oni su najbolji savetnici, i nikada neće otkriti tvoje tajne ili stvari koje ne želiš da deliš sa drugim ljudima. Poštovaće tvoju privatnost i uvek će ti pomoći.

3. Velikodušan prijatelj

Verovatno imaš mnogo drugara koji baš i nemaju vremena za tebe tako često. Takve je u redu držati u životu, ako tako želiš, ali nisu vredni zadržavanja. Prijatelj kog zaista želiš da zadržiš je velikodušan – onaj koji uvek nađe vreme za tebe, kao i onaj koji je uvek raspoložen da ti pomogne kad zatreba.

4. Sanjar

Ovo je vrsta čoveka koji želi da priđe svim ljudima da bi popravio stvari za koje misli da moraju da se poprave, želi da celom svetu pokaže bolji način življenja. Takve je dobro zadržavati u životu ako želiš da se konektuješ i uhvatiš voz za nešto veće od onoga gde si sada.

5. Iskren prijatelj

Za ovu osobinu bi se moglo reći da je najvažnija kod prijateljstva – Takav prijatelj je tu da ti da snagu u životu. On vrlo često vidi stvari koje ti ne vidiš, ali je važno da zapamtiš da si ti taj koji je glavni u sopstvenom životu. Iskren prijatelj može da te ošamari verbalno milion puta, i nikad neće prestati, ali na tebi je da uradiš šta misliš da je najbolje za tebe. Ipak je takvu osobu vredno zadržati u životu, jer te ona nikada neće lagati, pa ni zbog najmanje sitnice.

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s