Zašto momci devojkama više ne traže broj telefona?

Kaže meni jedan lik: “Ma šta da se cimam, bezveze da je smaram. Ako nešto hoće, javiće se sama.”

Pa, kako bih rekla… Možda propustiš nešto jako lepo. Ona ti se možda neće javiti iz istog tog razloga, plus je žensko. Zar ne bi trebalo muškarac da bude taj koji vodi u svemu – u prvom koraku, u prvom pozivu, prvom smešku, prvom poljupcu…

Ako se povučeš, kao ti si nezainteresovan, možda ona padne na tu hladnoću, ali većina njih baš i neće pasti. Pre će misliti da, ako se nisi iscimao da ostaneš u kontaktu sa njom, a kao sviđa ti se, onda nije vredno cimanja. Zašto bi ona tebe zvala, ili saznavala tvoj broj? Izvini dečko, to je tvoj posao.

Ona može da se primi na ravnodušnost, ima takvih devojaka, ne kažem da nema. Kažem da muškarac treba da vodi vezu, on treba da bude glavni. Inicijativom, humorom, snalažljivošću, inteligencijom…

U kom filmu ti živiš kada misliš da bi zauvek ostao privlačan devojci koja je preuzela inicijativu? Pa njen um je toliko pun svega i svačega, on leti levo desno, njemu svašta pada na pamet. I ako dozvoliš da ona bude ta koja ima inicijativu na početku ili u toku veze, pa neće vam dugo biti lepo. I ako se ostvari veza, vrlo brzo ona postaje nezadovoljna, jer žena u principu ne zna šta hoće. Ali, kada žena pored sebe ima muškarca koji je vodi, onog muškarca koji je sve ono što sam već rekla, onda ona pleni ljubavlju, pleni zadovoljstvom, jer zna da ima muškarca pored sebe na koga može da se osloni i računa. Zna da nije u vezi sa likom kome je apsolutno svejedno šta će sutra da se desi, i da ga baš briga kakav utisak ostavlja na nju u sadašnjosti.

Ti se nisi iscimao oko nje, a more je puno. Ima muškaraca koji bi se cimali oko nje, kojima bi ona bila vredna kao malo vode na dlanu, koji bi je čuvali od svih a opet pokazivali s ponosom svima. Tačnije, samo jedan za svaku ženu.

Žena je stvorena da bude ispod njegove ruke, a ne obrnuto. Kad je obrnuto, onda je sve naopako. Kada žena ima glavnu reč u vezi, vremenom se sve raspadne. Zato što su muškarci, barem neki, mnogo stabilniji i odlučniji, a takođe često vuku pametnije poteze u životu.

Nikad se ne zna da li sve to može da izraste u nešto ozbiljnije, a kako zamišljaš da ona ima poverenja u tebe da ćeš moći da imaš porodicu prema kojoj ćeš biti odgovoran, ako prvenstveno ne nosiš inicijativu?

Pokaži da te zanima devojka, priđi joj, traži joj broj telefona, nasmej je, udvaraj joj se. Ako te odbije, šta si izgubio? Ako ne probaš, ne možeš ni da dobiješ.

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s