Razlozi zašto je tvoja starija sestra najbolji poklon od tvojih roditelja

by Higher Perspectives


Ona ti pomaže da izgradiš karakter

Starije sestre mogu da budu super, ali isto tako mogu da budu prave kretenke. Na mnogo načina ona tebi pruža mogućnost da izgradiš svoj karakter. Npr. kad god ti okrene leđa ako ti je potrebna, kad god je nešto pitaš a ona tobože ne zna da ti odgovori, kada ti kaže da nisi dovoljno pametna da igraš tu igricu na kompjuteru, kada ti kaže da neće da ti govori šta joj se dešava u životu da te ne bi uznemirila… Mnogo možeš da naučiš ako imaš takvu sestru.

Ona ipak može da ima kvalitetan razgovor sa tobom

Ponekad je teško imati takav razgovor sa roditeljima, ili sa mlađim rođacima, a o tvojim drugarima da i ne govorim. Tu je starija sestra od velike pomoći.

Ona je izveštila roditelje za tebe

Oni su napravili sve moguće greške sa njom, jer im je prvo dete, i sada su iskusniji pa će prema tebi biti malo blaži. I sve su blaži i blaži prema onoj deci koja tek ulaze u njihov svet roditeljstva.

Uvek možeš da joj se vratiš

Ne možeš očekivati da će tako biti sa tvojim drugarima, jer oni imaju neke svoje živote, nisu odrasli sa tobom, pa te isto tako vrlo lako mogu napustiti da se i ne okrenu. Neće ti biti drugari čitav život. Tvoja sestra će ti oprostiti sve i uvek će te voleti, čak iako je bez razloga nečim povrediš.

Ona je presrećna što može da te vozi u njenim kolima pre nego što si ti dobila vozačku.

Kakav osećaj, reci 🙂

Ona je odlična za kopiranje.

Od nje možeš da vidiš kako nešto da uradiš, ali isto tako kako nešto nikako da ne radiš. Ona je sve to isprobala davno pre tebe, pa imaš iskustvo više. Posmatraj je, i mnogo ćeš naučiti.

Uvek će ti čuvati leđa.

I ti njoj, naravno. Iako to ne važi za sve sestre, ali većina je u fazonu da čuva tajne i nikad ih nikom ne bi rekla. Posebno te čuva kada neko želi da te povredi, a ona ne da na tebe, brani te i govori da to što je taj neko tamo rekao nije istina.

Ona ti je učitelj.

Daje odlične savete, jer je sve već isprobala. Zato što ste rasle zajedno u istoj porodici, podnosite stvari na vrlo sličan način i ona će uvek brinuti za to što se tebi događa.

Pomogla ti je da naučiš sve one stvari koje su za odrasle.

Sve to može da bude prilično zeznuto, ako nemaš stariju sestru. Ali kad je ona u tvom životu, sve je nekako bolje.

Prevela sa ovog sajta

Advertisements

Komentariši

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s